FAQ

Welke technologie wordt er gebruikt?

De scanners maken gebruik van ‘gestructureerd licht’ om een 3D oppervlakte te bepalen. Hoewel deze methode door vrijwel alle 3D scanners wordt gebruikt heeft het Thor3D ontwikkelteam deze methode naar een hoger niveau getild waardoor deze scanners alle concurrenten ver achter zich laten. Deze methode is gepatenteerd.

In de basis werkt het als volgt:

  1. Een licht patroon wordt geprojecteerd op het object door middel van een geïntegreerde projector.
  2. Het licht wordt weerkaatst en de geïntegreerde camera’s leggen de vervorming van het patroon vast.
  3. Deze vervorming wordt real time geanalyseerd door middel van krachtige algoritmes die draaien op de geïntegreerde computer.
  4. Dit vindt voortdurend plaats met een snelheid van 10 x per seconde. Hierdoor wordt een 3D beeld direct getoond op het geïntegreerde scherm terwijl u rond om het object scant.

Over Thor

Waarom kiest u voor Thor en niet voor andere scanners?

Onze scanners zijn beter dan alle andere scanners. Hoewel er overeenkomsten zijn ten aanzien van de technische specificaties van een aantal concurrerende scanners beschikken wij over diverse unieke kenmerken waarover geen enkele andere scanner beschikt:

  1. Hoewel nauwkeurigheid en resolutie gelijk is aan die van sommige anderen is er geen scanner te vinden met een dermate groot field of view FOV. Het scanproces met een Thor is dus veel sneller.
  2. Er bestaan geen hand-held apparaten zonder kabels. De Thor scanners hebben geen kabels naar een externe batterij of een computersysteem. Hierdoor is het scannen eenvoudiger en veiliger.
  3. Het touch-screen heeft 2 knoppen. De software op de laptop 3. Dat is het. Er is geen scanner in de markt met een dermate eenvoudige gebruikersinterface.
  4. Zoals experts in de branche zullen bevestigen zijn sommige objecten moeilijk te scannen. Metaal, scherpe hoeken, mensen, haar en glimmende items. Allemaal uitdagingen die door Thor zijn aangepakt. Een Thor scant ze allemaal.

Wat kost een scanner?

Prijzen zijn landafhankelijk. Neem gewoon contact met ons op voor een persoonlijk voorstel via ons aanvraagformulier of bel 026 44 30 117

Wordt er software bijgeleverd?

Ja, software zit bij de prijs in. Met de software werkt u het model af en kunt u het exporteren naar OBJ, STL, WRL en PLY.

Ik begrijp het gebruik van markers niet goed. Waarom heb ik ze nodig en waar kan ik ze kopen?

Markers, of targets, zijn rond, zwarte en witte stickers of magneetjes die u rond om op het object plaatst alvorens te gaan scannen. Dit garandeert een soepel scanproces waarbij de scanner niet zijn uitlijning zal verliezen hetgeen zonder markers regelmatig het geval is. Bovendien krijgt u data van een hoge kwaliteit. De markers kunt u zelf printen op een standaard kantoorprinter of u koopt de magnetische markers bij ons. Als u nog vragen heeft. Mail ons gewoon via dit formulier of download de ‘Guide to Markers‘ voor meer uitleg.

Support

Welke support vormen biedt u aan?

Als u een scanner heeft gekocht dan behandelen wij u als een koning. Wij bieden onbeperkt training en ondersteuning. Welke vraag u heeft, wij zullen hem beantwoorden via e-mail, telefoon, skype of om het even welk communicatiemiddel uw voorkeur heeft. U bent altijd welkom bij ons op kantoor in Arnhem of op kantoor in Moskou bij de producent voor een persoonlijke training.

Garantie? Wat als de scanner kapot valt?

Ja, u heeft 12 maanden garantie. Mocht er iets in de eerste 12 maanden kapot gaan buiten onze schuld om, dan zullen wij het repareren. Als iets kapot gaat na afloop van de garantieperiode dan laten wij u vooraf weten wat de kosten voor reparatie zijn. In de meeste gevallen bent u verantwoordelijk voor de kosten voor transport naar ons hoofdkantoor in Moskou. Wij dragen de kosten voor het retourneren na de reparatie.