Drake 3D Scanner

drake3d-scanner-nederlandDrake is een draagbare, draadloze 3D scanner waarmee u elk object kunt vastleggen. Het is de eerste hand held scanner met verwisselbare lenzen waardoor de gebruiker elk object kan scannen in elke maat variërend van een muntstuk tot een jacht.

3 in 1 SCANNER

EEN SCANNER. ELK OBJECT.

Thor3D’s Drake is een gereedschap met 3 verwisselbare heads (een combinatie van lenzen). De heads – Mini, Midi en Maxi – worden afwisselend gebruikt afhankelijk van het te scannen object. De Mini wordt gebruikt voor het scannen van kleine objecten in de hoogste resolutie. Deze head heeft de kleinste field of view (hierna FOV) en depth of view (DOV) maar scant op maximale nauwkeurigheid (tot 40 micron) en de hoogste resolutie (tot 0,15mm). De Midi gebruikt u voor het scannen van middelgrote objecten zoals onderdelen van een lichaam of een machine. De Maxi is bedoelt voor het scannen van grote objecten zoals auto’s, boten, vliegtuigen, lichamen en hij heeft dus het grootste FOV en DOV. Dus, 1 scanner met 3 heads en u scant vrijwel alles wat er te scannen valt (m.u.v. een gebouw of berg) met een apparaat.

04-drake-clear-thor3dEcht draagbaar

Dit apparaat is werkelijk draagbaar met een gewicht van rond de 2 kilo. Het is een mobiel device uitgerust met een geïntegreerd touch screen, een batterij en een on board computer. Hierdoor kunt u de scanner dus mee nemen op uw reis per vliegtuig, trein of kameel naar een locatie in bijvoorbeeld de woestijn en aldaar eenvoudig ieder object in 3D scannen. De batterij stelt u in staat om ongeveer 1,5 uur non-stop te scannen en de draagtas is inbegrepen. Klaar voor vertrek.

Scan moeilijke objecten

De Drake 3D scanner maakt het mogelijk om moeilijke objecten te scannen. Vanuit het verleden weten we dat sommige objecten, waaronder dunne wanden, scherpe hoeken, menselijk haar en glanzende oppervlaktes moeilijk te scannen zijn. De Drake 3D heeft geavanceerde algoritmes en gepatenteerde rekenkundige methodes om deze uitdagingen te overwinnen en fantastische resultaten te realiseren. Lees hier meer over onze exclusieve hard- en software.

Eenvoud in gebruik & Aanvullende software

drake-3d-scanner-nederlandDe krachtige Thor 3D Softwaresuite wordt gratis geleverd bij de aankoop van elke 3D Scanner. Twee applicaties zijn beschikbaar: een applicatie is geïntegreerd in de scanner waarmee het real time realiseren van een 3d beeld mogelijk is. De 2de applicatie wordt geïnstalleerd op uw computer en door u gebruikt bij het bewerken van de data en het exporteren van bestanden. De software op de scanner is eenvoudig. Er zijn slechts een paar knoppen beschikbaar waaronder ‘start’, ‘stop’ en ‘afsluiten’.

De desktop applicatie heeft twee modes: Eenvoudig en Geavanceerd. In de eenvoudige mode zijn slechts 4 functieknoppen beschikbaar terwijl in geavanceerde mode talloze functies beschikbaar zijn voor specialisten met de behoefte tot het corrigeren van textuur, het vereenvoudigen van de mesh, het uitlijnen van scans of om het even welke van de 10-tallen andere bewerkingsfuncties met als doel de 3D scan voor te bereiden voor 3D printen.

Excellente after sales

Drake 3D wordt verkocht via een internationaal netwerk van distributeurs en resellers geselecteerd op basis van kennis, kunde en inzet. 3D Trading heeft een intensieve technische training gehad en zal u  en uw klanten aanvullend trainingen geven en onbeperkt technische ondersteuning. De scanner wordt aangeboden inclusief 1 jaar garantie en de Drake is zo ontworpen dat mogelijke verbeterpunten op afstand kunnen worden opgelost of worden aangepast omdat wij via WIFI het systeem kunnen aanspreken. Bovendien is het apparaat zo ontworpen dat het voor ons eenvoudig is om de accu te vervangen.

Twee methodes om te scannen

Er zijn twee scanmethodes: met of zonder markers (markers zijn kleine zwarte small rondjes die geprint worden op bijvoorbeeld een magneetje of kleverig papiertje)

De eenvoudigste manier om de keuze te bepalen tussen deze twee methodes is dat u markers gaat gebruiken als je een object gaat scannen waarbij u de allerhoogste nauwkeurigheid wenst. Denk daarbij aan het scannen ten behoeve van kwaliteitscontroles in industriële omgevingen) of wanneer het object dat u scant weinig bijzondere geometrische vormgeving heeft zoals een muur of buis. U scant zonder markers wanneer nauwkeurigheid minder belangrijk is zoals bij het scannen van grote standbeelden om er een kleine kopie van te maken of wanneer een object zeer veel geometrische kenmerken heeft zoals in het geval van ‘de mens

Geloof ons, markers zijn extreem cool!

Het scannen zonder markers lijkt eenvoudiger dus waarom moeilijk doen?

De meeste professionals zullen u vertellen dat het werken met markers wellicht meer werk lijkt (u moet ze aanbrengen alvorens u kunt scannen) maar dat het uw werk in de regel veel eenvoudiger maakt. Wilt u weten waarom?

  1. Scannen zonder markers zorgt ervoor dat veel handscanners tijdens het scanproces de oriëntatie kwijt raken. Dat betekent dat u opnieuw moet beginnen. Scannen met markers voorkomt dit waardoor u sneller kunt werken.
  2. Het scannen zonder markers brengt onzekerheid met zich mee ten aanzien van de vergaarde data. Bij een afwezigheid van markers vertrouwt de scanner op geometrie en textuur om data te verbinden. Deze informatie is vaak onbetrouwbaar en de algoritmes werken niet altijd goed. Dit betekent dat, na het softwarematig genereren van een 3D model, het resultaat op het blote oog in orde lijkt maar er toch een onnauwkeurigheid van 5 tot 10mm in zit. Door te werken met markers voorkomt deze fout.

Technische specificaties van de Drake 3D

Hieronder een overzicht van de specificaties van de Mini, Midi en de Maxi mount. Meer informatie over de technologie achter de Drake3D vindt u in dit artikel.

Nauwkeurigheid tot

 

Mini

40 microns

Midi

70 microns

Maxi

150 microns

Nauwkeurigheid op afstand tot 0.030% op 1 m 0.025% op 1 m 0.020% op 1 m
Resolutie tot 0.15mm 0.5mm 0.8mm
Texture Ja, 1.3MP
Light Source Wit LED
Optimale scanafstand 22cm 45cm 75cm
Aanbevolen objectformaat 0.5–20cm 10–100cm 30cm–8m
Scangebied per frame, mm (min – max) 50×64 – 96×128 158×211 – 321×429 428×571 – 857×1142
Framerate tot 10
Snelheid van datacollectie 1.200.000 points/sec
Multi-core processing Ja
Output STL, OBJ, WRL, PLY
Afmetingen, in mm 36cm x 25cm x 11cm
Gewicht 2.3kg
Power Geïntegreerde oplaadbare en vervangbare batterij, tot 1,5 uur
Oplader 12V, 60W
Touchscreen Geïntegreerd  7 inch scherm
Software Thor3D Suite (wordt bijgeleverd zonder meerprijs)
Data transfer modes USB Flash drive or WIFI
Minimale computer vereisten Windows 8.1, 10; Intel Core i7; NVIDIA GeForce 400 of hoger (met geheugen van 2GB of beter); RAM: 16GB
Operating temperature +5C–+35C
Operating humidity 20–80%

Bewaren

Bewaren